Seminář

SEMINÁŘE NOVEKO
NOVEKO 96 vzdělávání spol. s r.o.
Uprkova 5, 621 00 Brno
kancelář: Hudcova 76. areál ORGREZ
612 00 Brno
Společnost je vedená u Krajského soudu v Brně oddíl C vložka 86129.

Bankovní spojení: FIO banka č.ú. 2400726440/2010
IČO: 036 59 330
tel: 541 613 640
tel./fax: 541 613 640
skoleni@noveko.cz
Název semináře: Ochrana osobních údajů v podmínkách veřejné správy
Kód akreditace: AK/PV-309/2015
Variabilní symbol: 821062201
Termín: 22.06.2021
Místo: Webinář -  
Cena: 2.000 Kč
Lektor:
JUDr. Eva Kuzmová - právník, v letech 2004-2018 působila na Krajském úřadu Jihomoravského kraje, odboru územního plánování a stavebního řádu

Časový rozvrh:

9:00 - 14:00 vlastní program

Program:
  • Ústavní, mezinárodní a evropské základy ochrany soukromí a ochrany osobních údajů
  • Vztah k principu transparentnosti a informační povinnosti dle z. č. 106/1999 Sb., v platném znění 
  • Soukromoprávní a veřejnoprávní režimy ochrany osobních údajů

 

  • Právní úprava oblasti ochrany osobních údajů a zpracování osobních údajů v podmínkách ČR
  • Úloha, principy, rozsah a podmínky zpracování osobních údajů dle Obecného nařízení o ochraně osobních údajů („GDPR“)
  • Specifika působení GDPR ve veřejné správě
  • Návaznost aktuální úpravy na zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů

 

  • Povinnosti správce a zpracovatele při zpracování osobních údajů
  • Zásady zpracování a právní důvody zpracování osobních údajů,
  • Pravidla a povinnosti při zpracování osobních údajů, včetně nových přístupů a povinností
  • Postavení, úloha a povinnosti pověřence pro ochranu osobních údajů

 

  • Práva subjektů údajů vůči správci a zpracovateli, a další práva
  • Kontrolní a sankční pravomoc dozorového orgánu (ÚOOÚ), a Evropského sboru
  • Uplatňování odpovědnosti

 

  • Ochrana osobních údajů v činnosti obcí a krajů, vnitřní režim (systém) ochrany osobních údajů
  • Metodika, judikatura, aktuální problémy v praxi.
  • dotazy, diskuse

 

  • Účastníci obdrží osvědčení po ukončení kurzu
  • Program je akreditovaný také u MŠMT v rámci DVPP (Přístup k informacím a ochrana osobních údajů)

 

  • Webinář je školení, které probíhá v přímém přenosu přes internetový prohlížeč (aplikace ZOOM).
  • Den před konáním webináře účastníci obdrží e-mail, ve kterém bude odkaz pro vstup do webináře, a také učební materiály ke stažení.
Akreditace: MVČR