Seminář

SEMINÁŘE NOVEKO
NOVEKO 96 vzdělávání spol. s r.o.
Uprkova 5, 621 00 Brno
kancelář: Hudcova 76. areál ORGREZ
612 00 Brno
Společnost je vedená u Krajského soudu v Brně oddíl C vložka 86129.

Bankovní spojení: FIO banka č.ú. 2400726440/2010
IČO: 036 59 330
tel: 541 613 640
tel./fax: 541 613 640
skoleni@noveko.cz
Název semináře: NOVĚ ! - OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ ve veřejné správě, dle zákona č.101/2000 Sb., S NADCHÁZEJÍCÍMI ZMĚNAMI (od 25. května 2018) dle Obecného nařízení o ochraně osobních údajů EU („GDPR“)
Kód akreditace: AK/PV-309/2015
Variabilní symbol: 217111666
Termín: 16.11.2017
Místo: ul. 17. listopadu 8, Jihlava - Přednáškový sál hotelu Villa EDEN  
Cena: 1.700,-
Lektor:
doc. JUDr. Soňa Skulová, Ph.D. - vysokoškolský učitel, autor učebnic a publikací z oblasti správního práva a veřejné správy, dlouholetý lektor akreditovaného vzdělávání úředníků

Časový rozvrh:

8:30 - 9:00 prezence
9:00 - 14:00 vlastní program včetně přestávek + oběd

Program:
  • ústavní základy ochrany soukromí a ochrany osobních údajů
  • vztah k principu transparentnosti a informační povinnosti dle z.č.106/1999 Sb., v platném znění 
  • soukromoprávní a veřejnoprávní režimy ochrany osobních údajů
  • principy a základní pojmy zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, v platném znění
  • úloha, principy a účinnost Obecného nařízení o ochraně osobních údajů („GDPR“)
  • co patří pod pojem „osobní údaj“, „citlivý údaj“, „subjekt údajů“
  • kdy jde o „zpracování osobních údajů“
  • kdo je „správcem“ a „zpracovatelem“ osobních údajů
  • povinnosti správce a zpracovatele při zpracování osobních údajů
  • práva subjektů údajů
  • nové pojmy a povinnosti při zpracování osobních údajů:
    • vedení záznamů o činnostech při zpracování
    • posuzování vlivu na ochranu osobních údajů
    • ohlašování případů porušení zabezpečení osobních údajů Úřadu a subjektu údajů
    • ustanovení pověřence pro ochranu osobních údajů
  • kontrolní a sankční pravomoc, uplatňování odpovědnosti
  • ochrana osobních údajů v činnosti obcí a krajů, vnitřní režim ochrany osobních údajů
  • metodika, judikatura, aktuální problémy  (např. platy a odměny, sledování zaměstnanců, zpravodaje, údaje z jednání zastupitelstva a rady, a další)

 

  • Diskuze
  • Účastníci obdrží osvědčení po ukončení kurzu
Akreditace: MVČR


Při neúčasti stornujeme 50% ceny semináře.